Lean Startup – kokeilukulttuurin käsikirjasta sanottua

”Tulevaisuudessa organisaation menestyksen ratkaisee pitkälti sen kyky oppia ja luoda uutta. Lean Startup antaa eväät jokaiselle, joka haluaa kehittää tätä kykyään tietää mitä tehdä, kun ei tiedä mitä tehdä.”
Laura Juvonen, toimitusjohtaja, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö

 

”On olemassa kahdenlaisia organisaatioita: niitä, jotka kykenevät uudistumaan, ja niitä, jotka kuolevat. Lean Startup -ajattelun sisäistäminen vähentää merkittävästi riskiä jumahtaa jälkimmäiseen kategoriaan.”
Mikko Kuitunen, toimitusjohtaja, Vincit Oy

 

”Miten oppia asioista, jotka eivät vielä ole tapahtuneet? Innovoimalla, kokeilemalla ja ”liinisti” käsittämällä, mikä on strategista.
Liisa Välikangas, innovaatiojohtamisen professori ja kirjan ”Strategic Innovation”, Pearson/Financial Times Press, 2015 kirjoittaja

 

”Lean Startup on loistava tiekartta jokaiselle, joka haluaa rakentaa menestyvää toimintaa suuren epävarmuuden olosuhteissa. Työskentelitpä startupissa, vakiintuneessa suuryrityksessä tai missä tahansa eteenpäin pyrkivässä organisaatiossa – millä tahansa toimialalla – tämä kirja tarjoaa selkeitä ja käytännönläheisiä menetelmiä ja on ehdottomasti aikansa arvoinen! Sen laadukas suomennos on merkittävä teko laajalle kotimaiselle lukijakunnalle.”
Juha Koponen, toimitusjohtaja, Veikkaus Oy

 

”Nykyhetken menestyvät yritykset ovat erittäin hyviä toistamaan jo löydettyä onnistumista. Tulevaisuuden menestys ei kuitenkaan tule vanhaa onnistumista toistamalla. Lean Startup -ajattelu näyttää meille suuntaa uusien tuotteiden ja palveluiden systemaattisessa etsimisessä, synnyttämisessä ja kehittämisessä.”
Jukka Lindström, digitaalisen muutoksen johtaja, Cargotec Oyj

 

”Lean Startup on ketterän kehittämisen kiistaton klassikko. Kokemuksesta tiedän, että sen opit toimivat ja skaalautuvat myös perinteisten ja tuhansien ihmisten kokoisten yritysten ja julkisen sektorin uudistumisessa. Lean Startup räjäyttää hallintokeskeiset kulttuurit ja kääntää fokuksen uuden kehittämiseen yhdessä asiakkaiden kanssa.”
Mirette Kangas, Lean & Agile -kehityksen johtaja, Yleisradio Oy

 

”Lean Startupia on sovellettu laajasti Tiedolla, ja menetelmällä on keskeinen rooli uudistumisessamme. Jokaisen, suurenkin yrityksen tulee jatkuvasti uudistua – tai vaipua unholaan. Tämä kirja antaa tukevat perusteet niihin keinoihin ja menetelmiin, joilla uutta luodaan. Pakollista luettavaa kaikille.”
Taneli Tikka, innovaatiojohtaja, Tieto Oyj, startup-sarjayrittäjä

 

”Kysymys on työssä oppimisesta. Se on ainoa tapa pärjätä nopeassa kehityksessä ja kovassa kilpailussa. Lean Startup tarjoaa tähän parhaat työkalut.”
Mikael Jungner, toimitusjohtaja, Kreab Oy

 

”Vaikea kuvitella minkään kokoisen yrityksen millään toimialalla kykenevän minkäänlaiseen nopeaan kasvuun ilman Lean Startup -ajattelua. Meillä Yogaiassa oli validoitu käyttäjäkokemus ja maksavia asiakkaita ennen liiketoimintamallia, sivustoa tai firmaa. Lue, jos et vielä ole lukenut. Tai lue uudestaan, jos olet. Tämä muuttaa tulevaisuutesi suunnan – ellei jo ole muuttanut.”
Mikko Petäjä, startup-yrittäjä, toimitusjohtaja, Yogaia Oy

 

”Ohjelmistoyritykset ovat aina kulkeneet muiden edellä. Lean Startupin avulla voimme jälleen toimia suunnannäyttäjinä eri toimialoille sekä koko yhteiskunnalle.”
Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmistoyrittäjät

 

”Digitalisaatio muuttaa toimialoja, toisia nopeammin, toisia hitaammin. Ilman Lean Startup -oppeja City-lehti ei olisi uskaltanut pivotoida voimakkaasti ja digitalisoitua. 3 000 %:n kasvu on täysin Lean Startup -oppien ansiota.”
Ilkka O. Lavas, sarjayrittäjä, julkaisija, City-lehti

 

”Jo Darwin aikanaan havaitsi, että sopeutumiskykyinen menestyy muuttuvassa maailmassa. Lean Startup tarjoaa yritykselle työkalut kehittää kyvykkyyttään oppia muuttuvasta maailmasta ja rakentaa tulevaisuutta”.
Henry Salo, strategiajohtaja, Fira Oy

 

”Lean Startupin opit ovat vähän kuin Mars-patukka. Jos aikoo syödä koko Marsin, ei ole väliä kummasta päästä aloittaa. Kunhan aloittaa.”
Tuomas Airisto, toimitusjohtaja, Zeeland Family Oyj

 

”Lean Startup tarjoaa upean filosofian lisäksi käytännön esimerkit ja
työkalut nykymaailmassa selviytymiseen. Kirjan luettuasi sinulle ei
jää tekosyitä miksi et voisi tai osaisi soveltaa näitä elintärkeitä
oppeja omassa työssäsi tai yrityksessäsi.” – Jukka-Petteri Suortti,
osakas, Deloitte

 

”Paperinen Lean startup kirjani hiirenkorvilla, sama e-kirjanakin
kauttaaltaan alleviivattu. Tärkein oppi: aloita heti tänään
johdonmukainen experimentointi asiakkaiden kanssa, get out from the
building. Nöyrä, notkea ja nopea kokeilija oppii eniten ja menestyy
myös tulevaisuudessa.” – Liisa Puurunen, Kehitysjohtaja, Uudet
digitaaliset palvelut, Elisa Oyj

 

”Mieti, miten nopeasti lapset oppivatkaan leikkiessään ja
kokeillessaan! Innostunut ja utelias oppii uutta. Kun oppii uutta,
myös kehittyy. Maailma ympärillämme on jatkuvassa muutoksessa:
jokaisen yrittäjän on innovoitava ja kehityttyvä. Menestyäkseen joutuu
liikkumaan nopeasti ja välillä rikkomaankin asioita. ” – Taru Jussila,
Viestintäjohtaja, Suomen Yrittäjät”